U bevindt zich hier

Weetjes

Hoe laat word ik verwacht?

U wordt stipt verwacht op uur van afspraak. Op deze manier kunnen we in alle rust de voorgaande sessie afronden en op tijd aan de nieuwe sessie starten.

Waar kunnen we parkeren?

Wij hebben een grote privéparking, de praktijk is bij ons thuis.

Wat houdt een pretecho in?

Ik geef geen medische informatie, indien je bezorgd bent over iets, neem je beter contact op met je gynaecoloog. Voor je komt, heb je al je eerste bezoek gehad bij je gynaecoloog om de zwangerschap vast te stellen. Er worden geen metingen uitgevoerd, geen medische diagnoses,… mijn doel is om jullie mooie herinneringen mee te geven.
Ik maak geen gebruik van een vaginale sonde, enkel wordt er een sonde gebruikt op de buik met watergedragen, geurloze en kleurloze verwarmde gel.

Hoe bereid ik me best voor op de pretecho?

Gebruik geen créme of olie op je buik de dag dat je komt.
Drink in de week voor je komt genoeg water; best geen koffie, chocomelk, frisdranken,…
Iets eten voor je komt kan het kindje soms actiever maken.

Is een pretecho schadelijk?

Er is geen onderzoek dat uitwijst dat echo’s schadelijk zijn. Veel mensen denken dat een echo werkt met stralingen, maar er wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven. Wat je ziet bij een echo is het beeld van je baby, dat met behulp van de trillingen van de geluidsgolven zichtbaar wordt gemaakt.

Lukt een prectecho altijd?

Het gaat om een inspanningsverbintenis, geen resultaatsverbintenis met mijn klanten.
Ik zal mijn uiterste best doen om de mooiste foto’s en video’s aan jullie af te leveren.
De resultaten zijn afhankelijke van verschillende factoren als hoeveelheid vruchtwater, positie van de baby in de buik, een handje of voetje voor het gezichtje, eigen lichaamsbouw, ligging placenta,…

Hoe bereid ik me best voor op de babywellness?

Zorg dat je baby kort voor de sessie gegeten heeft en eventueel een dutje heeft gedaan. Deze extra energie kunnen ze goed gebruiken om optimaal te genieten en te bewegen. Breng enkel je verzorgingstas mee met de gebruikelijke spulletjes, de rest wordt voorzien door mij.

Wanneer boek ik best een sessie voor babywellness?

Een babywellness kan maar geboekt worden nadat het naveltje is afgevallen en volledig genezen is. Jonge kindjes tot en met 10 weken raadt ik aan om best in de ochtend of kort na de middag langs te komen. Zij verwerken nog veel prikkels doorheen de dag, en daarom zij de ochtenden ideaal. Het aantal sessies kiest u volledig zelf. Baby’s met ongemakken komen best vaker, 2-wekelijks of maandelijks, zoals je zelf wenst. Tot de leeftijd van 10-12 maanden zijn de baby’s welkom, afhankelijk van hun groei en ontwikkeling.

Geef ikzelf de babymassage?

Daarin mag je kiezen. Onder mijn begeleiding leer ik je hoe je je baby masseert of voer ik gerust zelf de massage uit. Je kunt een me-time momentje voor jezelf nemen.